PUUUR Counseling

Zit je in een moeilijke situatie? Laten gevoelens van verdriet, boosheid of angst je niet los? Zit je vast met iets en zie je geen uitweg? Erover praten helpt. In een counselingssessie staan we samen stil bij jouw beleving, wat voor jou van betekenis is en wat aandacht vraagt. Taal geven aan je ervaringen en gevoelswereld helpen je een houvast geven. Nieuwe emoties toelaten kan leiden tot nieuwe inzichten. Met jouw emoties als waardevol kompas gaan we samen op ontdekkingstocht waarbij we de weg verkennen, onderzoeken welke hindernissen er in de weg staan en kijken waar je mogelijkheden liggen.

Counseling vanuit de ervaringsgerichte benadering vertrekt vanuit een fundamenteel vertrouwen in de zelfhelende groeikracht in elke mens. De nadruk ligt op het aanspreken van je eigen vermogen om problemen aan te pakken.
Welke gedrags- en denkpatronen heb je met de jaren ontwikkeld en hoe staan ze soms je eigen verlangen en proces in de weg? Inzicht verwerven in deze patronen zijn de eerste stappen naar verandering.

Iedere reis begint met de eerste stap! In een kennismakingsgesprek onderzoeken we samen je hulpvraag. Op het einde van het eerste gesprek kijken we of we samen verder op pad gaan.

PUUUR Counseling

Voor wie?

Voor wie?

• geblokkeerde en moeilijke emoties
• onzekerheid en assertiviteit
• angsten (zorgen maken, piekeren, paniekaanvallen)
• levens- en zingevingsvragen
• persoonlijke groei
• ondersteuning bij het maken van keuzes en nieuwe stappen
• zelfbeleving (omgaan met laag zelfbeeld, faalangst, schaamte,...)
• omgaan met existentiële thema's (angst voor de dood, zoeken naar identiteit,...)
• grenzen aangeven

PUUUR Julie

Ik ben een dertiger met een hart voor mensen. Het verhaal achter de mens boeit en fascineert me. Deze passie reflecteert zich in de studiekeuzes die ik maakte. Ik behaalde het diploma Bachelor lager onderwijs (2008) en Bachelor Orthopedagogie (2010).


Met mijn rugzak vol bagage trok ik in 2012 de wijde wereld in. Tijdens mijn reis werd ik door vele culturen en mensen geïnspireerd. Ik ontmoette ook best veel mensen die gevlucht waren van problemen of van zichzelf. En … ik kwam mezelf tegen.


Na bijna twee jaar reizen keerde ik terug naar België met een goedgevulde rugzak vol ervaringen en een nog groter verlangen om versterkend te werken met mensen.


Ik ging verder op zoek naar mezelf, mijn verlangens, mijn dromen en naar diepgang… niet ver weg maar dicht bij huis deze keer. Zo kwam de opleiding Counselor / Coach vanuit de ervaringsgerichte benadering op mijn pad die ik volgde aan het instituut Focus on Emotion.


Het samenvloeien van mijn levenservaring, het grondig verkennen van mijn eigen belevingswereld en mijn opleidingen vormen de voedingsbodem voor mijn werk als counselor. Als counselor heb ik vertrouwen in de groeikracht van elke mens. Ik werk vanuit het hart en met het hart. Iedere cliënt wordt met veel zorg, respect, discretie en openheid benaderd.


Ook zelf blijf ik groeien en bijleren. Het volgen van supervisie, intervisie en persoonlijke therapie zijn voor mij als counselor dan ook van essentieel belang voor mijn persoonlijk groei en professionele ontwikkeling als counselor.


  • 3-jarige opleiding Psychosociaal coach / counselor vanuit de ervaringsgerichte benadering (afgestudeerd in 2019)
  • Lid van VVCEPC Vereniging van Cliëntgericht-Experiëntiële therapeuten en counselors.

Neem gerust contact met me op

Blijf dicht bij jezelf om ver te geraken (Bond zonder naam)

Tarief

€ 50,- per sessie van 1 uur

Top