ons verhaal

when 2 became 1...

Sinds 1 april 2022 zijn we trotse bezielers en CEO's van Atelier PUUUR. Klaar om onze gezamenlijke dromen en passies onder één waaier waar te maken.

Met Atelier PUUUR willen wij onthaasten voorop stellen voor iedereen die er nood aan heeft en uit de rat-race durft te springen: pilates, yoga, een gezellige gathering of mee op een zalige getaway!

connecteren & onthaasten

een thuis weg van huis... dat is wat wij voor jou willen. 

ME-time
door samen je mat bij ons uit te rollen in een puuure pilates of zalige yoga flow en door te onthaasten op een gezellige gathering of mee je valies pakken op een onvergetelijke getaway

Ook een soulpreneur? Dan stellen we ook graag ons atelier open om eens uit je bubbel met je team te komen vergaderen of een workshop te organiseren. Ook connecteren tijdens een mini-netwerkeventje of een workation staat op onze puuure planning. 

about us

Lynn aan het woord

Qua studies heb ik me eerst vooral gericht op mijn andere passie, talen en reizen. Zo kwam ik in de incentive wereld terecht waar ik qua organisatie, stress- & time-management alle kneepjes van het vak leerde en mijn reispassie hier al goed gevoed werd. Ook privé stond reizen bovenaan mijn to do-lijst, als ik maar kon ontdekken en geïnspireerd geraken, met toch wel mijn 3 maanden trip met mijn lief als kers op de taart.

In mijn verdere vrije tijd zijn gezondheid en beweging wel ook steeds belangrijk geweest. Na jaren zelf acrogym te hebben beoefend en erna ook zelf acrogymtrainer te worden, heb ik pilates ontdekt. Mijn passie groeide meer en meer naar het bewust bezig zijn met je lichaam en pilates past hier perfect bij. Ik hou ervan dat het goed is voor iedereen en dat je toch ook steeds een stapje verder kan gaan, je eigen grenzen kan verleggen en je lichaam helemaal kan leren controleren, terwijl je dit zeer bewust doet.

In 2016 zette ik mijn eerste stappen richting zelfstandige en behaalde ik mijn diploma als Pilates-instructrice bij Studio Zoya. Behalve bewegen werd ik mezelf ook steeds meer bewust van de rat-race waar we in leven en het doorgaan en moeten moeten, waar ik aan wou ontsnappen. Niet alleen anderen doen bewegen, maar ook (leren) onthaasten en weg te stappen van het moeten, werd mijn drive.

De kriebel om zelf iets op te bouwen bleef hierdoor meer en meer groeien…en dus ging ik voor de sprong:
2018: Van bijberoep naar hoofdberoep, bij nader inzien vrij impulsief zonder mega veel overdenking:)
2019: Mijn eerste eigen atelier te Mechelen, van kortere duur dan verwacht door Mr. C*, maar met een geweldig plan B in ons pop-up atelier met mooie tuin in Hofstade. Ondertussen leerde ik Lieselot kennen en ging het als een trein. We bleken een perfecte match met gelijkaardige passies en doelen. Onze eerste 2 getaways waren een feit. Met de gatherings en getaways erbij is het gewoonweg een perfecte combinatie van al mijn passies bij elkaar.
2022: Na de perfecte match met Lizzy bleef het niet lang uit dat Atelier PUUUR niet meer enkel ‘van mij’ maar van ons werd. Met nu dan ook vanaf oktober ons nieuwe eigen plekje valt ook dit puzzelstukje helemaal op zijn plaats.

Lieselot aan het woord

In mijn tienerjaren kreeg ik een passie voor de magie van ‘the-behind-the-scenes’. Zo begon ik mijn studies communicatiewetenschappen, media & cultuur en tegelijk ontwikkelde ik mijn organisatie-skills als groepsleidster bij de chiro. De combinatie van deze twee maakte dat ik nadien een job als producer koos, eerst in de televisiewereld, om via corporate video uiteindelijk te belanden in advertising.

In de drukte en 24/7 mentaliteit van de job begon ik meer en meer aandacht te geven aan mijn gezondheid, vooral fysiek dan. Ik had altijd gedanst en wou weer meer sporten, met flexibele mogelijkheden en zo kwam ik bij yoga terecht.
Daarna diende de ‘quarterlifecrisis’ zich aan met als hoogtepunt het beëindigen van mijn 8-jarige relatie op dat moment. We werden samen 'volwassen' en plots ging ik dat dus alleen moeten doen. Ik deed enkele soloreizen ‘om op zoek te gaan naar mezelf’ en zo vond ik mijn persoonlijk doel: een zo fit en gezond mogelijk leven hebben op alle vlakken. Ik verdiepte mijn eigen yogapractice door verschillende opleidingen te volgen over yoga (op en naast de mat) en begon bij te leren over het belang van voeding en slaap.

Toen kwam dat fameuze jaar 2020. Ik besefte eens te meer dat ik niet ‘meer’ wou in mijn huidige job, wel dat ik iets ‘anders’ wou en als ik het nu niet zou veranderen, dat ik het nooit zou doen. Dus nam ik vanuit mijn home-office de telefoon, belde mijn bazin op en gaf mijn ontslag. Ietwat impulsief en zonder concreet plan, maar wat een deugd deed me dat! Ik vertrok op reis voor nog een extra yoga opleiding en eenmaal terug thuis na een intense maand, besefte ik pas echt dat het nu wel spannend was. Geen job, geen plan, zelfs geen idee… dat het iets met gezondheid te maken zou hebben, dat wist ik wel.
En amper 3 dagen later zat ik dan ook op aanraden van gezamenlijke vrienden tezamen met Lynn en de eerste zaadjes waren geplant.

Via Starterslabo werd ik meteen voltijds zelfstandige en werkte een plan uit met focus op gezondheid door yoga(reizen) en voeding. De globale pandemie forceerde me snel om anders te gaan denken en in plaats van altijd alles alleen te regelen, begon ik het aangename in samenwerken te zien. Zo werd de samenwerking tussen Lynn en mij veel intenser en werd het nog duidelijker hoeveel dromen en passies we wel delen (reizen, bewegen, soulfood, onthaasten, verbinden, bewustzijn, ....)
Vele babbels, yogalessen en de eerste getaways later beslisten we om er 100% samen voor te gaan en werd ik mede-eigenaar van Atelier PUUUR.

Top